Welcome

blog over Mika voor onze spreekbeurt van maandag 2 juni

zondag 1 juni 2008

Wie is Mika?

Mika Penniman werd in augustus 1983 geboren in Beiroet, Libanon. Zijn moeder is een Libanese, zijn vader is een Amerikaan. Hij verliet Libanon toen hij nog erg jong was en woonde een tijd in Parijs. Toen hij 9 jaar oud was verhuisde Mika naar Londen. Mika komt uit een gezin met vijf kinderen. Hij heeft één broer (Fortuné) en drie zussen (Paloma, Yasmine en Allegra)

Mika is de middelste van de vijf. In een interview zegt Mika dat zijn broer en zussen allemaal exotische namen hebben: zijn zussen heten : Yasmine, Allegra, Paloma (duif), en zijn broer Fortuné (geluk). 'Helaas' werd hij opgezadeld met de naam Mika wat hetzelfde als plastic tas in het Marokkaans betekent. Als kind werd hij vaak gepest.

Mika had een zeer moeilijke jeugd. Mika kon pas op zeer late leeftijd lezen hij was dyslectisch. Zijn leraren dachten dat hij gewoon lui was, wat natuurlijk
nogal wat moeilijkhedens opleverde.

In Londen, ging hij naar school op het Lycée Français Charles de Gaulle, Westminster School en de Royal College of Music, waarmee hij stopte om zijn debuutalbum op te nemen.

Mika heeft nogal wat uiteenlopende dingen gedaan voordat hij muziek voor zichzelf ging schrijven. Zo heeft hij opgetreden in het klassieke Royal Opera House en 'inflight' muziek geschreven voor British Airways. Ook schreef hij de tune voor een kauwgomreclame.
Mika's debuutalbum “Life In Cartoon Motion” kwam begin 2007 uit, er staan onder andere de nummers Love Today en Grace Kelly op. Dit laatste nummer schreef hij als een "wraakactie" voor alle platenlabels die in Mika geen toekomst zagen. Hij noemt dit nummer zijn "fuck-you song". Grace Kelly bereikte in 2007 de eerste plaats in de internationale hitparade.

Geen opmerkingen: